Tannregulering og tannimplantat

Bestill time
Ikon av tenner med

Tannimplantat og behandling av skjeve tenner og bittfeil

Tennene vokser ikke alltid ut slik vi ønsker de skal gjøre. Heldigvis kan dette behandles effektivt med tannregulering. Noen ønsker tannregulering for å rette opp skjevheter, mens andre trenger å justere mer alvorlige bittfeil.

Tannlege Hedels tilbyr ikke tannimplantater og behandling med tannregulering ved klinikken, men henviser til spesialist.

Tannregulering

Tannregulering for voksne

På voksne kan en som oftest ikke gjøre like store forandringer. Risikoen for en viss tilbakegang når behandlingen er ferdig er noe større. Med god planlegging og behandling kan man imidlertid oppnå fine og permanente resultater også hos voksne.

Tannregulering for barn og tenåringer

På barn og tenåringer er det relativt enkelt å flytte tenner. Forflytningen underlettes av at kroppen vokser, da vevene forandres og tilpasser seg lettere. Det er til og med mulig å påvirke ansiktets vekst med hjelp av tannregulering.

Usynlig tannregulering med Invisalign

Invisalign er en moderne metode for «usynlig» tannregulering. Behandlingen gjennomføres ved hjelp av avtakbare gjennomsiktige skinner som flytter tennene. Det eneste som behøves er et avtrykk av begge kjevene. Deretter fremstiller en datamaskin skinnene som du bytter hver uke. Dette er et godt alternativ for voksne som ikke ønsker at tannreguleringen skal synes. Husk likevel at ikke alle typer bittfeil og skjevheter nødvendigvis kan behandles med denne typen tannregulering.

Ønsker du å komme i gang med tannregulering?

Bestill time til Tannlege Hedels for en konsultasjon! Vi henviser deg til spesialist.

 

Bestill time

Implantat

Implantat som erstatning for tapte tenner

Det er mulig å erstatte nesten alle tapte tenner med implantat. Behandlingen innebærer at man lar en titanskrue vokse fast i kjevebenet. På skruen festes en krone eller bro.

Hva er behandling med implantat?

Implantat er en utprøvd og sikker behandling som nesten alltid lykkes. Før behandlingen er planleggingen viktig. Innledningsvis gjøres det blant annet en røntgenundersøkelse. Iblant konsulteres også andre tannleger og spesialister for at resultatet skal bli så bra som mulig.

Hvorfor mister vi tenner?

Tenner slites med tiden. Iblant så mye at de går tapt. De vanligste årsakene til tap av tenner er tannløsningssykdommer, karies og frakturer.

Blir resultatet naturlig?

Implantat er en behandling med meget god prognose og holdbarhet. I nesten alle tilfeller vil pasienten få tenner som sitter godt fast og ser naturlige ut.

Hvordan gjennomføres behandlingen?

Implantatbehandlingen består av en kirurgisk og en protetisk del. Den kirurgiske delen innebærer en eller flere operasjoner, hvor tannlegen blant annet fester fiksturer. Den protetiske behandlingen innebærer fremstilling av tannen som skal festes til fiksturen, samt tilpasning av de provisoriske tennene pasienten vanligvis har i tilhelingsperioden.

Ønsker du å erstatte en tannluke med et implantat?

Bestill time til Tannlege Hedels for en konsultasjon. Vi henviser deg til spesialist.

 

Bestill time