Tanntrekking

Bestill time
Ikon av tannlegeutstyr

Trekking av visdomstenner

Trekking av visdomstenner er noe svært mange må gjennom i løpet av livet. Visdomstennene er de bakerste jekslene i over- og underkjeve. Dersom visdomstannen ikke har kommet skikkelig ut, må den fjernes ved et kirurgisk inngrep. Ofte må tenner trekkes av andre årsaker også – som for eksempel ved mangel på plass eller dersom tannen er skadet.

Etter kirurgisk inngrep i munnhulen

Mat og tobakk: Ikke spis drikk, skyll eller røyk de 3-4 første timene etter operasjonen.

Smerter: Ta smertestillende tabletter i riktig anbefalt dose før bedøvelsen går ut.

Hevelse: Det er helt normalt med hevelse etter fjerning av visdomstann. Ispose demper dette, men husk at den skal bare brukes samme dag som operasjonen ble utført. Hevelsen vil avta etter et par dager.

Blødning: Det er helt normalt med blødning det første døgnet etter inngrepet. Begynner det å blø, bit på et rent lommetørkle eller gasstampong. Unngå kraftig fysiske anstrengelser, da det øker blodsirkulasjonen og forsterker blødningen.

 

Nedsatt gapeevne: Kjevemusklene kan bli stive, dette gir redusert gapeevne og er en vanlig reaksjon som forsvinner etter en til to uker.

Feber: Feber kan forekomme det første døgnet etter inngrepet. Om feberen stiger ytterligere anbefales at du tar kontakt med tannlegen.

Blåmerke: Blåmerke eller bloduttredelse på halsen kan forekomme særlig på eldre mennesker. Dette er helt ufarlig.

Renhold: Puss tenner nøye, men hold børsten unna såret. Bruk det tannskyllemiddelet du har blitt anbefalt.

Trenger du å trekke en visdomstann eller en vanlig tann?

Jeg anbefaler at du fjerner visdomstennene dine så tidlig som mulig, dersom de er smertefulle eller tannlegen mener de vil komme i veien senere. Jo eldre du blir, jo mer gror tannen fast og inngrepet blir vanskeligere og mer smertefullt.

 

Bestill time til tanntrekking